Havedesign ved Århus, Silkeborg & Skanderborg

I bund og grund skal haven være det sted, hvor du slapper af, og du skal derfor tilpasse havens design til dit sindelag. Det er også vigtigt, at du anlægger din have i flere etaper, så projektet bliver til at håndtere, og du kan nyde processen.

Hvad selve havens design angår, så er det især ”Bedstemors have” med frodige staudebede i mange farver eller områder med vild natur brudt af formklippede buske, der sætter sit præg på den moderne have. Det samme gælder den sydlandske stemning, der nemt skabes med planter fra sydens himmelstrøg – taks, buksbom, lavendel, krydderurter og terrasser med skyggende træer og krukker. Det er min holdning, at du frit kan vælge elementer fra de forskellige havedesign og kombinere dem i din have. På den måde skaber du en have med forskellige rum og overraskende effekter…

Havedesign i Århus

Blomstervalg og farver

Som udgangspunkt er valg af farver i blomsterbede en smagssag, og du skal vælge de farvekombinationer, der pirrer dine sanser. Jeg vil anbefale dig, at du leger med farver og plantevalg, og dermed skaber spændende kontraster. – En interessant kombination er de sorte og limefarvede blomster, der de senere år er kommet på markedet. Bede med farvevalg inspireret af lande som Mexico og afrikanske lande er også en del af tidens trend – stærk pink, orange og lilla. Ønsker du ro og harmoni, kan du vælge planter, der giver dig bede med tone-i-tone, hvor effekter skabes med forskellighed i løvets udseende.

Unikt havedesign i Århus

Inddel haven i rum

Netop skabelse af rum er det, som mange efterspørger i disse år. Rum, hvor du kan trække dig tilbage for at nyde freden og roen. Selv den lille have kommer til at virke rummelig, når du inddeler den i forskellige afsnit ved hjælp af forskellige belægninger og afskærmninger i smagfulde kombinationer. 

En lille terrasse belagt med eksklusive klinker og omkranset af hæk eller høje stauder, giver dig en hyggekrog, hvor du kan meditere, eller bare nyde farver og dufte, mens du kobler af efter en lang arbejdsdag. 

For mere inspiration kan du læse om et haveanlæg, som vi designede og udførte for en familie i Silkeborg, og som blev omtalt i Bo Bedre september 2011...

Flot havedesign i Silkeborg

Nyttehaven med frugt og grøntsager

Der er igen fokus på glæden ved selv at producere grøntsager, bær og frugter til eget forbrug. Har du god plads, så dediker en del af den til en frugthave med udvalgte frugttræer. 

Har du ikke plads eller lyst til den traditionelle urtehave, er højbede eller krukker et godt alternativ. Med højbede, der er overkommelige at holde, kan du opleve den luksus at hente friske grøntsager og urter hele sommeren. Du kan bygge højbedene af mange forskellige materialer. I flere haveprojekter har jeg valgt at bygge højbede med sider i rå jernplader, der i løbet af kort tid får en fantastisk patina, og danner en flot kontrast til jord og planternes frodige grønne farver.

Et havedesign med traditionelle rødder

Væksthus

Et drivhus eller et orangeri er efterhånden en uundværlig oase i haven, hvor du - uanset sommervejret - kan nyde den friske luft, lyset og få jord under neglene. Her kan du dyrke de varmekrævende planter som agurk, tomat, melon, peber og aubergine og få held med at dyrke eksotiske planter som citrus, fersken og vindruer. 

Et drivhus eller et orangeri er ikke kun det perfekte sted til grønne planter. Har du plads til et væksthus af en vis størrelse, så brug det som en udestue, hvor du og din familie kan spise ”i det fri”, når den danske sommer ikke viser sig fra sin bedste side. Forlæng sæsonen både forår og efterår. Allerede i februar kan der på en solrig dag hurtigt blive 20° i dit drivhus, og langt hen på efteråret kan du nyde din frokost eller kaffen i drivhuset.

hyggekrog i Århus, Silkeborg og Skanderborg

Udendørsbruser

De senere år er det blevet populært med etablering af udendørsbruser. Du kan vælge det helt enkle brusearrangement, hvor havens planter eller rafter sørger for afskærmning og solens stråler sørger for det varme vand. Eller det eksklusive murede, udendørs brusebad med indlagt varmt vand. Begge løsninger giver mulighed for at tage et bad i den friske luft med højt til loftet. Pragtfuldt de dage hvor du bare har lyst til at blive ude til solen går ned!

 

Kontakt os i dag

Vi står klar til at hjælpe med design af din have. Kontakt os på telefon 86 96 15 14 eller email lismn@mail.tele.dk, så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig med et flot havedesign. Vi er beliggende i Hammel, men udfører opgaver for kunder i hele Østjylland, herunder områderne omkring Skanderborg, Silkeborg og Århus.

Kontakt os

 

Top